Stolt partner till Malmö Redhawks

Vinterdäck

Köp dina vinterdäck tryggt med oss

Köp dina vinterdäck hos Superdäck. Vi erbjuder ett bra pris på våra vinterdäck från många av de stora leverantörerna. För att göra det ännu bättre hjälper vi dig dessutom att byta dina vinterdäck hos någon av våra lokala däckverkstäder över landet. Självklart erbjuder de även däckförvaring av dina vinterdäck under säsongen om du önskar det.

Vinterdäck hos Superdäck - För säkerhet och trygghet

Är du på jakt efter vinterdäck till rimliga priser och hög kvalitet? Superdäck är din pålitliga partner för att säkerställa att din bil är redo för vintersäsongen. Vi erbjuder inte bara högklassiga vinterdäck utan även en enkel och smidig upplevelse från början till slut.
 

Din partner för vinterdäck och däckbyte

Vi är din enkla och intelligenta lösning när det är dags att köpa vinterdäck och byta däck. Med ett stort nätverk av lokala däckverkstäder över hela landet erbjuder vi prisvärda vinterdäck från kända varumärken som Toyo, Nordexx, Nokian, Continental, GoodYear och Michelin. Vi gör bytet av vinterdäck smidigt, inklusive bokning av tid för däckbyte, allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig.
 

Superdäck-kortet - Förmåner för Dig

För att göra ditt däckköp av vinterdäck ännu mer förmånligt erbjuder vi ett eget kort, Superdäck-kortet. Med detta kort kan du dra nytta av 5% bonus på ditt köp och har möjlighet att delbetala dina vinterdäck. Detta ger dig en flexibilitet i din ekonomi samtidigt som du säkerställer att ditt fordon är utrustat med säkra vinterdäck.
 

Vinterdäck - För säkerhet

Under vinterhalvåret är halka ett ständigt hot på vägarna. Att ha rätt vinterdäck kan göra en enorm skillnad för din säkerhet och trygghet. Därför är det viktigt att förstå vad vinterdäck är och vad som skiljer dem från sommardäck. Vi rekommenderar att du skiftar till vinterdäck när dygnsmedeltemperaturen är lägre än 7 grader. Då bör du vara förberedd när vintern kommer. Observera dock lagar och regler om vinterdäck.
 

Vad är vinterdäck?

Enligt Transportstyrelsen är vinterdäck "Däck speciellt utformade för vinterkörning och märkta som M+S, M.S., M&S, M-S, MS eller 'Mud and Snow'. Vi säljer endast vinterdäck som uppfyller dessa krav och är godkända för vinteranvändning. Vinterdäck ska vara märkta med symbolen alptopp/snöflinga eller vara dubbade. 
 

Viktiga egenskaper hos vinterdäck

Mönstret på vinterdäcken är ofta speciellt utformat för att hantera snö, is, slask och regn. Men än viktigare är gummiblandningen. Denna speciella sammansättning är avgörande för att vinterdäcket ska behålla sitt grepp och bromsförmåga även under extrema vinterförhållanden.
 

Dubbfria eller dubbade vinterdäck - Vad ska du välja?

Vilka vinterdäck ska man egentligen välja? Ditt val mellan dubbfria eller dubbdäck beror på din körstil och de förhållanden du möter oftast. Dubbdäck ger det bästa greppet och kortaste bromssträckan på vintervägar, och är därför bäst för de mest krävande förhållandena. Om du föredrar dubbfria vinterdäck, rekommenderar vi varumärken som Toyo, Nokian, Continental eller prisvärda Nordexx. För den högsta säkerheten och kvaliteten kan du överväga Toyo, Nokian, Continental eller Michelin. Om du är på jakt efter vinterdäck med ett budgetalternativ rekommenderar vi Nordexx.
 

Ett brett sortiment av vinterdäck

Vi erbjuder ett omfattande sortiment av vinterdäck från pålitliga märken, inklusive Toyo, Goodyear, Pirelli, Nokian, Michelin, Marshal, Nordexx, Hankook och Continental. Oavsett dina preferenser hittar du de perfekta vinterdäcken hos oss.
Besök oss idag, hitta din närmaste däckverkstad och köp dina vinterdäck för en säker samt trygg vinterkörning. Superdäck är här för att göra dittköp av vinterdäck enkelt och smidigt.

Du kan även läsa mer om våra sommardäck.