Stolt partner till Malmö Redhawks

VÄLJ RÄTT DÄCK FÖR DIN ELBIL

Med ökande efterfrågan har också behovet av specialiserade elbilsdäck ökat. Oavsett biltyp är rätt däck viktiga för prestanda och säkerhet och för elbilar är behovet ännu större. Bilarna väger mer och det ställs stora krav på räckvidd och stoppsträcka.

HÖGT VRIDMOMENT OCH LÅGT RULLMOTSTÅND - EN UTMANING FÖR ELBILDÄCK

Elbilar har ofta ett högt vridmoment och däcken måste därför tåla starkare accelerationer och större slitage. Högre vridmoment i elbilar gäller framför allt i låga hastigheter och även om det kan anses vara en fördel körmässigt anses det vara en nackdel för däcken.
Därför måste elbilsdäcken ha en starkare och mer hållbar gummiblandning för att klara detta.
 
Alla som har en elbil vet att räckvidden är viktig, och däcken man kör på har stor inverkan på just detta. För att uppnå optimal räckvidd är det nödvändigt att ha däck med lågt rullmotstånd.
Rullmotstånd är den kraft som krävs för att hålla ett hjul i rörelse, och ju lägre denna kraft är, desto mer energieffektivt är fordonet. Även med många laddstationer runt omkring är Sverige ett land med långa avstånd, så det är viktigt att rullmotståndet är så lågt som möjligt för att öka räckvidden och minska energiförbrukningen.
 

LJUDNIVÅ

En annan faktor att tänka på när du väljer däck till en elbil är ljudnivån. Elbilar avger inget ljud från motorn som traditionella bilar gör, och eventuellt ljud från däcken blir därför mer påträngande. Elbildäck måste därför utformas för att ge så lite ljud som möjligt, vilket gör körningen bekvämare för förare och passagerare.
 
När du väljer elbildäck bör du även ta hänsyn till de förhållanden du förväntar dig att köra i, och vilka egenskaper du söker för ditt bruk. Även om buller, rullmotstånd och vridmoment är faktorer som spelar in är greppet kanske det viktigaste. Det är också värt att nämna att du i de flesta fall förmodligen kommer att behöva offra vissa funktioner för en annan. Till exempel kommer däck med hårdare gummiblandning att ge lägre rullmotstånd, men en negativ effekt på bromsverkan. Det gäller att hitta en kompromiss som passar dig som förare. Kör du bara i låga hastigheter i stadsmiljö, eller kör du även i hög hastighet på vägar som kan vara hala? Detta har stor betydelse för vilken däcklösning man ska välja.
 

KVALITET – VARFÖR KAN INVESTERING I KVALITETSDÄCK VÄRT DET

Som med alla däck kan det vara lockande att välja ett billigare alternativ, men det kan leda till sämre prestanda och kortare livslängd. Att investera i kvalitetsdäck kan löna sig på lång sikt genom att ge en bättre körupplevelse, längre livslängd och bättre säkerhet på vägen.
 
På grund av de speciella behoven är det viktigt att välja specialiserade elfordonsdäck för att optimera körupplevelsen och prestanda för ditt elfordon. Tänk igenom din körning och vilka behov du har för dina däck. Hos Superdäck Sverige kan vi hjälpa dig att välja rätt däck till din elbil, så att du får ut det mesta av ditt fordon. Vårt verkstäder av experter kan hjälpa dig att välja däck som passar dina behov och budget, vilket säkerställer att du får hög kvalitet och tillförlitlighet. Besök oss idag för mer information om vårt breda utbud av elbilsdäck och tjänster.