Stolt partner till Malmö Redhawks

Vinterdäck

Hos Superdäck kan du köpa vinterdäck till bra pris från många av de stora leverantörerna. För att göra det ännu bättre hjälper vi dig dessutom att byta dina vinterdäck hos någon av våra lokala däckverkstäder över landet. Självklart erbjuder de även däckförvaring av dina sommardäck under säsongen om du önskar det.
Superdäck är den enkla och smarta kedjan för dig som ska köpa och byta däck. Leta upp din lokala däckverkstad och köp dina vinterdäck på nätet. Vi har vinterdäck från bla Toyo,Nordexx, Nokian, Continental, GoodYear och Michelin till konkurrenskraftigt priser. När du beställt dina vinterdäck bokar du samtidigt en tid för däckbyte. Du betalar alltid först när allt är monterat och klart och du är nöjd med resultatet, utan krångel med webbtransaktioner och hemleveranser. Är du smart betalar du med Superdäck-kortet som ger dig många förmåner, såsom 5% bonus och möjlighet att delbetala dina vinterdäck. Leta upp din lokala däckverkstad och köp dina vinterdäck redan nu!

Mer om Vinterdäck

Vintertid är halkans tid. Bra vinterdäck ökar din säkerhet avsevärt.

Vad är vinterdäck?

Vinterdäck definieras av Vägverket (VVFS 2003:22, 3§) som "Däck särskilt framtaget för vinterkörning och som är märkt M+S, M.S., M&S, M-S, MS eller 'Mud and Snow'. På STROs hemsida kan du hitta en lista på däck som av däckfabrikanten anses särskilt framtagen för vinterkörning och därmed uppfyller Vägverkets krav, listan hittar du här. Superdäck säljer endast godkända vinterdäck.

Däckmönster och gummiblandning

Mönstret på ett vinterdäck är ofta riktingsbestämt eller assymetriskt med en inner- och yttersida. Mönstret är viktigt för dränering av vatten, slask och snö men än viktigare är gummiblandningen och i förekommande fall dubben. Gummiblandningen är helt avgörande för däckets grepp och förmåga att få stopp på bilen under vinterns kalla och hala förhållanden.

Dubbfritt eller dubbat vinterdäck?

De dubbfria vinterdäcken, även kallat friktionsdäck är till för dig som vet att du oftast kör på våta, saltade och snömoddiga vägar, både i stad och på motorvägar. För dig som sätter säkerheten främst är valet enkelt. Dubbat är säkrast och bäst. De ger bäst grepp och har den kortaste bromssträckan på vintervägar. För dig som vill ha dubbfritt och maximalt grepp på vintervägar så rekommenderar vi Toyo, Nokian, Continental eller prisvärda  Nordexx i budgetklassen. För dig som vill ha maximal säkerhet av högsta kvalitet rekommenderar vi Toyo, Nokian, Continental eller Michelin. Söker du ett prisvärt alternativ i budgetklassen rekommenderar vi Nexen.

Skifta till vinterhjul innan halkan slår till

Vi rekommenderar att du skiftar till vinterdäck när dygnsmedeltemperaturen är lägre än 5 grader. Då bör du vara förberedd när vintern kommer. Observera dock lagar och regler om vinterdäck.