Stolt partner till Malmö Redhawks

Däckbyte

Boka ditt däckbyte smidigt med oss

Vi utför professionellt däckbyte och hjälper dig snabbt att få de däck du behöver till din bil. Med smidigt däckbyte ser vi till att du kör tryggt på vägarna. Välkommen in till oss!

Däckbyte med Superdäck - Din professionella partner

Utför däckbyte smidigt och enkelt med din pålitliga partner i hela Sverige. Vi erbjuder ett brett sortiment av sommardäck, vinterdäck och fälgar, och gör hela processen till en smidig däckbyte. Läs vidare för att upptäcka hur vi kan göra ditt däckbyte till en enkel och bekväm upplevelse för dig. Vi hjälper dig även med professionell däckservice.

När det gäller att byta däck så är detta något du ska göra två gånger om året. Du ska utföra ett däckbyte till våren då det är dags för sommardäck, men även byta däck igen till hösten då det är dags för vinterdäcken. Hur lång tid tar ett däckbyte kanske du undrar? Ska du göra det själv, så tar det oftast lite längre tid än om du låter oss ta hand om det. Vi har de rätta verktygen så att vi kan skifta däck riktigt snabbt. Dessutom kan vi se till att göra balansering och/eller hjulinställning i samband med ditt däckbyte.
 

Däckbyte hos oss - En smidig affär

Däckbyte behöver inte vara en krånglig process, vi förenklar det åt dig. Besök vår hemsida och hitta dina nya däck och fälgar. Vårt sortiment inkluderar produkter från de största tillverkarna som Toyo, Michelin, Continental, Pirelli, Goodyear och Nokian.
 

Däckbyte nära dig - Lokala däckverkstäder i hela Sverige

Vi har över 120 lokala däckverkstäder spridda över hela landet för att göra däckbytet ännu mer bekvämt för dig. Det är enkelt att hitta din närmaste däckverkstad, vi finns alltid i närheten, redo att betjäna dig med professionell service.

Vi kan detta med däckbyte, så låt oss ta hand om det åt dig. Vi ser till att det går snabbt och smidigt! Du kanske undrar när ett däckbyte ska ske? Däckbytet är något som bör göras två gånger om året, och vi är här för att underlätta processen. Här är de lagar, regler och datum som styr däckbytet:

1 december – 31 mars: Ett däckbyte ska ske innan dessa datum och då måste du använda vinterdäck om vinterväglag* råder. För extra säkerhet kan du välja att använda dubbdäck.

16 april – 30 september: Det är förbjudet att köra med dubbade vinterdäck under denna period, om det inte råder vinterväglag*. Att använda friktionsdäck under sommaren är inte olagligt, men det är potentiellt farligt på grund av ökad bromssträcka och sämre väggrepp, särskilt på våta vägbanor. Vi hjälper dig att utföra ditt däckbyte i god tid.

*Vinterväglag är innebär att det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är polisen på plats som bestämmer om det råder vinterväglag där du befinner dig.

Så när det är dags att byta däck, kan du lita på oss för en effektiv och smidig process som håller sig inom lagens ramar. Vi ser fram emot att hjälpa dig att hålla dig säker på vägarna året runt!


Däckbyte som leder till säkerhet och komfort på vägen


När du kör bil är dina däck den enda kontaktpunkten med vägen. Därför är det av yttersta vikt att ha rätt däck som passar dina behov och din typ av körning. Låt oss hjälpa dig med däckbyte och att göra det rätta valet för att säkerställa din säkerhet och komfort på vägen.
 

VIKTIGT MED RÄTT SORTS VINTERDÄCK

Under vinterperioden är det av yttersta vikt att anpassa däcken efter rådande väderförhållanden för att säkerställa en trygg körupplevelse. Därför bör du genomföra ditt däckbyte till vinterdäck i god tid och det rekommenderas att boka in en tid för detta ändamål. Vinterdäck finns i två huvudtyper: dubbade däck och odubbade friktionsdäck.

När du väljer vinterdäck är det viktigt att undvika att blanda olika däcktyper. Vid ett däckbyte bör du använda antingen enbart dubbdäck eller enbart friktionsdäck. Dessutom är det inte tillåtet att kombinera vinterdäck och sommardäck på samma fordon. Om du använder släpvagn, bör den ha samma typ av däck (dubbade eller odubbade) som bilen. Om bilen har odubbade däck, kan släpvagnen ha antingen dubbade eller odubbade däck.

För att följa lagkraven måste dina vinterdäck vara godkända. Detta kan kontrolleras genom att inspektera däckens märkning. Det är viktigt att vara medveten om att vissa städer och kommuner har förbud mot att köra med dubbdäck på vissa gator. I städer som Göteborg, Stockholm och Uppsala är det exempelvis förbjudet att använda dubbdäck på vissa specifika vägsträckor. Därför är det viktigt att veta när du bör utföra ett däckbyte.

VÄLJ RÄTT SOMMARDÄCK

Även under sommaren är det viktigt att ha rätt typ av däck. Under sommarmånaderna är det fullt tillåtet att använda odubbade vinterdäck, även kända som friktionsdäck eller sommardäck. Dock är det viktigt att betona att detta inte bara är trafikfarligt, utan även kan påverka körprestandan negativt. Användning av vinterdäck på sommaren kan resultera i betydligt sämre väggrepp, särskilt på våta vägbanor och leda till en förlängd bromssträcka. Vi rekommenderar därför att utföra däckbyte med jämna mellanrum och gärna byta mellan både sommar- och vinterdäck. 

Förutom den ökade risknivån ger vinterdäck på sommaren en mindre stabil körupplevelse, särskilt vid hastiga undanmanövrar. Dessutom tenderar vinterdäck att slitas snabbare under sommarhalvåret, eftersom vägbanan generellt sett är varmare. Med hänsyn till dessa faktorer rekommenderas det starkt att utföra däckbyte till sommardäck när värmen väl slår till. Att investera i och använda de rätta däcken för varje säsong är inte bara en säkerhetsåtgärd utan också ett sätt att optimera fordonets prestanda och förlänga däckens livslängd. Så, för att säkerställa en trygg och effektiv körupplevelse under sommaren, är det bästa valet att byta till dedikerade sommardäck när temperaturen stiger.
 

Beställ dina däck online och boka tid för däckbyte

Du kan beställa dina däck och fälgar online via vår webbshop och samtidigt boka tid för däckbyte hos din lokala Superdäck däckverkstad. Det gör det smidigare för dig som kund och du slipper vänta på hemleveranser.

Om du vill slippa förvara dina däck på egen hand, så kan du låta oss göra det. Det finns flera smarta däckhotellspaket att välja på.
 

Gör ett däckbyte och betala på plats - Inget krångel

När däckbytet är klart och dina nya däck och fälgar är monterade, betalar du på plats. Vi strävar efter att göra hela processen smidig och bekymmersfri. Vårt fokus är att alltid ge dig en enkel och prisvärd upplevelse vid däckbyte.
 
Så varför krångla till det? Låt oss göra däckbyte till en smidig och enkel process för dig. Besök din lokala Superdäck däckverkstad idag och låt oss ta hand om dina däckbehov. Din säkerhet och komfort är vår prioritet.

Hur mycket ett däckbyte kostar beror på lite olika faktorer. Det bästa är att ta kontakt med din lokala Supedäck-verkstad för att få en korrekt prisuppgift. Ett pris på däckbytet kan därmed variera.
 

FAQ OM DÄCKBYTE MED SUPERDÄCK

1. Hur mycket kostar ett däckbyte hos Superdäck?
Kostnaden för däckbyte hos Superdäck varierar beroende på dina behov, hos Superdäck strävar vi efter konkurrenskraftiga priser. Kostnaden påverkas av faktorer som däcktyp, fordonstyp och eventuella extra tjänster som balansering eller förvaring. Kontakta din lokala Superdäck-verkstad direkt för exakta priser. Vi erbjuder transparenta priser och högkvalitativ service.

2. Hur lång tid tar ett däckbyte hos Superdäck?
På Superdäck strävar vi efter effektivitet. Tiden för däckbyte varierar, men vår erfarna personal arbetar snabbt. Boka tid i förväg för att säkerställa smidig service.

3. Kan jag göra däckbytet själv med däck från Superdäck?
Ja, du kan välja att köpa däck från Superdäck och byta dem själv. Vi tillhandahåller också professionell monteringstjänst om du föredrar att låta våra experter göra arbetet åt dig.

4. Vad bör jag tänka på innan däckbyte hos Superdäck?
Innan däckbyte hos Superdäck, se till att dina däck är i god kondition. Vi erbjuder också tjänster som däckbalansering och kontroll av fordonets hjulinställningar för att säkerställa optimal prestanda och hållbarhet för dina däck. Behöver du nya däck så kan du köpa det av oss!

5. Hur bokar jag tid för däckbyte hos Superdäck?
Boka enkelt tid för däckbyte hos Superdäck genom att kontakta din lokala Superdäck-verkstad. Vi erbjuder bekväma bokningsalternativ för att passa ditt schema.

Vi hoppas på att dessa svar ger dig information om däckbyte med Superdäck och hjälper dig att förstå våra tjänster och priser. Vid ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss direkt.