Stolt partner till Malmö Redhawks

Sommardäck

Hos Superdäck kan du köpa sommardäck till bra pris från många av de stora däcktillverkarna. För att göra det ännu bättre hjälper vi dig dessutom att byta dina sommardäck hos någon av våra lokala däckverkstäder över landet.
Superdäck är den enkla och smarta kedjan för dig som ska köpa och byta däck. Leta upp din lokala däckverkstad och köp dina sommardäck på nätet. Vi har sommardäck från bla Toyo Tires, Nordexx, Continental, Pirelli, GoodYear och Michelin till konkurrenskraftigt pris. När du beställt dina sommardäck bokar du samtidigt en tid för däckbyte. Du betalar alltid först när allt är monterat och klart. Du slipper krångel med webbtransaktioner och hemleveranser. Är du smart betalar du med Superdäck-kortet som ger dig många förmåner, såsom 5% bonus och möjlighet att delbetala dina sommardäck. 

Leta upp din lokala däckverkstad och köp dina sommardäck redan nu!

Mer om Sommardäck

På sommarhalvåret värmer solen upp vägarna och allt oftare upplever vi häftiga skyfall. Det ställer stora krav på bilens däck, krav som sommardäcken är utvecklade för att klara.

Gummiblandningen är avgörande

Gummiblandningen i ett däck är mycket viktigare än däckmönstret. Mönstret kan vara riktingsbestämt eller assymetriskt med en in- och utsida. Mönstret påverkar ljudnivå, rullmotstånd och egenskaper på våta vägbanor. För däck är gummiblandningen och inte minst mönsterdjupet det viktigaste för säker körning. Gummit på sommardäcken är tillverkat för sommarhalvåret och en generell regel är att ju högre hastigheter däcket är konstruerat för, ju sämre grepp får du när temperaturen faller och särskilt på våta vägar.

Tänk på ditt behov

Kör du ofta långa sträckor med hög hastighet och vill ha ett säkert grepp i alla lägen rekommenderar vi däck som Toyo, Michelin eller Continental. 

Om priset är det allra viktigaste, rekommenderar vi Nordexx som är vårt eget ekonomidäck. Det är vårt eget däck, licenstillverkat i Asien och uppfyller våra högt ställda krav på grepp, livslängd och komfort. Kostar några tior mer än
marknadens billigaste som ofta varierar i kvalitet. 

Alla däck vi säljer uppfyller EU-kraven gällande miljö och säkerhet.