Stolt partner till Malmö Redhawks

DET LÖNAR SIG ALLTID ATT VÄLJA BRA VINTERDÄCK

DET LÖNAR SIG ALLTID ATT VÄLJA BRA VINTERDÄCK
Det går faktiskt bra att spara pengar genom att välja rätt vinterdäck, men att köpa billigast möjliga är inte nödvändigtvis rätt väg att gå.
https://www.superdekk.no/upload/velg%20riktig%20vinterdekk%20.jpg

Kylan är på väg in över landet och snart kommer vinterväglag av olika slag att klä vägarna från norr till söder. Nu är det hög tid att ta en titt på däcken och kanske till och med att köpa nya. Här är det lätt att frestas av så kallade bra erbjudanden, men försök att ha koll på vad du kommer att köra på. Det första erbjudandet du får behöver inte nödvändigtvis vara det bästa och inte heller det mest lönsamma.
 
GENVÄGAR ÄR SENVÄGAR, MEN UNDVIK KÖ
Att hitta nya däck kan lätt ta längre tid än du tänkt om du inte vet var du ska börja. Dessutom krävs en stor process för att få däcken bytta när det är dags att skifta sommardäcken mot vinterdäck. När det gäller att sätta bra däck på bilen så bör man utvärdera möjligheterna noggrant innan man bestämmer sig. Om man väljer första bästa för att spara tid så kan det gå ut över plånboken, antingen direkt eller över tid. Fatta inga förhastade beslut när det gäller vinterdäck. Jämför olika modeller innan du väljer det som är bäst för just din bil. På så sätt kan du säkra däck som håller längre och som fungerar bra med bilmodellen de sitter på.
 
Om du vill ha hjälp att montera däcken är det däremot smart att vara ute i god tid. När ovädret är här och vägarna har blivit hala brukar de allra flesta bege sig till sina däckåterförsäljare. Det kan leda till långa köer och i värsta fall måste du låta bilen stå några dagar innan du har fått på vinterdäcken. Det är inte ekonomiskt att tvingas vända sig till andra fortskaffningsmedel som kanske tar längre tid när du redan har en bil – och det är absolut inte lönsamt att tvingas stanna hemma från jobbet för att du inte tar dig fram.  
 
HÅLL DIG TILL SERIÖSA AKTÖRER
Det finns oseriösa aktörer i alla branscher och även bland däckförsäljare. Tänk därför på att göra efterforskningar om företaget du köper däck av. Om något verkar för bra eller för billigt för att vara sant så brukar det också ofta vara så.
 
När du kör iväg med de nya däcken bör du också vara uppmärksam på eventuella skakningar i ratten – om du inte kör på grus eller annat ojämnt underlag ska den nämligen inte skaka. Om du upplever att körningen känns obehaglig när du svänger ut från återförsäljaren ska du inte vara rädd för att åka tillbaka till däckåterförsäljaren och fråga om detta. Om ratten skakar när bilen kör i ungefär 60 kilometer i timmen kan det vara ett tecken på att däcken är dåligt balanserade. 
 
En bra däckåterförsäljare ger alltid kunden de bästa däcken för deras bil. I det långa loppet är det mer ekonomiskt lönsamt än billiga däck, som ofta måste bytas, från en oseriös aktör. Detsamma gäller monteringen. Välj hellre däckmontering från någon som kan sina saker, istället för att riskera att ett hjul hoppar av i hög fart och skadar både bilen och dig.

https://www.superdekk.no/upload/vinter%20skog.jpg
ANPASSA DIG EFTER KÖRFÖRHÅLLANDENA FÖR ATT SPARA PENGAR
Vintern är oförutsägbar under stora delar av säsongen och landet kan bjuda på många olika typer av väder. Dina vinterdäck är avgörande för din säkerhet på vägen. Om du har fel typ av vinterdäck kan du riskera att skada bilen, köra fast på en plats där du behöver bärgning, eller, om allt går fel, skada dig själv och andra bilister. Olyckor på vägen kan snabbt bli en dyrbar historia så för att undvika detta bör du vara noga med att välja rätt typ av vinterdäck.
 
Du bör alltid kontrollera vilka däckdimensioner som tillverkarna rekommenderar för din bil. Den här informationen finns i bilens registreringsbevis. Ta med informationen till däckåterförsäljaren så att du kan få erbjudanden på olika modeller som täcker bilens behov. En bra investering i rätt typ av vinterdäck kan absolut löna sig i det långa loppet.
 
LÄGRE KOSTNAD MED LÄNGRE LIVSLÄNGD
Det säger sig ju självt att ju längre man kan köra utan att behöva köpa nya däck, desto lägre blir kostnaden som kopplas till däckutgifter. Om du köper vinterdäck som håller i flera säsonger blir det inte bara billigare i längden, utan det tar också mycket mindre tid och energi i anspråk när det är dags att byta mellan sommardäck och vinterdäck.
 
Dåliga däck är inte bara dyrbara för din plånbok utan de har också ofta en negativ effekt på miljön. Modeller av låg kvalitet har ofta ett större rullmotstånd, vilket ökar drivmedelsförbrukningen (kostar också) och CO2-utsläppen på grund av detta. Låt dig därför inte frestas av det första erbjudandet du får, utan titta på kvaliteten på däcken du köper. Det finns förstås fantastiska varianter i en lägre prisklass än de dyraste däcken och de kan till och med vara bättre i vissa fall. Osäker på hur du ska välja rätt? Om du behöver råd om däckinköpet kan du alltid kontakta din lokala SuperDäck-återförsäljare och få hjälp och tillgång till expertkunskap.