Stolt partner till Malmö Redhawks

Agro

Hos Superdäck kan du köpa däck till dina maskiner till bra pris från många av de stora däcktillverkarna. För att göra det ännu bättre hjälper vi dig dessutom med att byta och laga dina däck hos någon av våra lokala däckverkstäder över landet.
Hos Superdäck finns ett brett produktsortiment med däck från bl.a Alliance.

Lantbruket arbetar ständigt med att optimera effektivitet och produktivitet. Det innebär större, tyngre maskiner på fälten. Nackdelen med detta är att de tyngre maskinerna ökar marktrycket och därigenom minimerar grödornas tillväxtpotential.
Det ställs därför höga krav på hjullösningar som kan fördela trycket från maskinerna på ytan istället för på djupet.
Läs mer om hur Superdäck kan hjälpa till att hitta rätt hjullösning och hålla lantbruksmaskiner rullande.

Lantbruksdäck

Behovet av lantbruksdäck kan variera beroende på typ av lantbruk och maskiner. Som med alla andra typer av däckval är det viktigt att känna till behovet, så att behoven täcks. Är t.ex. IF eller VF rätt lösning? Oavsett så finns det ett brett och djupt sortiment som täcker hela lantbrukets behov.
Oavsett om de primära kriterierna är produktlivslängd, körkomfort, spårbildning eller marktryck, finns det ett brett och djupt utbud av alternativ.

Lantbruksfälgar

Rätt hjullösning kan direkt påverka maskinernas effektivitet och drifttid. Det handlar alltså inte bara om att välja rätt däck för ändamålet, det kan ofta också vara en fördel att ta ställning till hela hjullösningen.
Behovet kanske är en standardlösning med svetsade fälgar? En skräddarsydd, speciallackerad, dubbel- eller tredubbel- eller en justerbar lösning för radodling? Eller är den optimala lösningen någonstans mittemellan?

Radodlingshjul

När det är dags att gödsla fälten är grödorna redan under utveckling. Det är därför viktigt att hjullösningen anpassas till de smala radgrödorna och samtidigt inte skapar för stort marktryck, eftersom säsongens grödor redan börjat utvecklas under markytan.
En helsvetsad fälg kan vara en bra lösning om spårvidden förblir oförändrad. Om fälgarna däremot ska anpassas till olika spårvidder kan med fördel en ställbar eller justerbar fälg väljas.

Dubbelmontage

Dubbelmontage är en optimal lösning om behovet är att minimera jordpackning och spårbildning. Med denna lösning fördelas tyngden från maskinerna över en större yta och minskar därmed jordpackningen, vilket innebär en förbättrad jordstruktur och tillväxtpotential för grödorna.
Dubbelmontagen finns bl.a. med de unika 3-stegs låssystemen, AP+ och DuoFixx, som gör det enkelt att montera, justera och montera av hjulen.