Stolt partner till Malmö Redhawks

DET LÖNAR SIG ALLTID ATT VÄLJA BRA VINTERDÄCK

FEM GODA SKÄL ATT ANVÄNDA SIG AV DÄCKHOTELL
När sommardäcken har jobbat hårt i flera månader behöver de en välförtjänt paus. Om du låter ett däckhotell ta hand om däcken förvaras de ordentligt och på rätt sätt under vintern.
https://www.superdekk.no/upload/Dekkhotell%201(1).jpg

Vid varje säsongsskifte dyker det eviga problemet för alla bilägare upp – vad ska jag göra med däcken som ska läggas undan till nästa år? Vi tycker att du absolut borde investera i däckförvaring på ett däckhotell. Här finns fem goda skäl till att göra det.
1. PLATSBESPARANDE
Bildäck är ofta stora, tunga och opraktiska att förvara för de flesta. Om du har plats är det ändå inte säkert att förhållandena är optimala. Däck ska helst förvaras i ett torrt rum där temperaturen inte överskrider 15 grader. Däcken ska heller inte utsättas för ljus; varken solljus eller lampor med hög UV-faktor.
 
Det ska dessutom finnas tillräckligt mycket plats för att däcken inte ska ligga under tryck, eller utsättas för vridning eller spänning. De ska antingen ligga plant eller hänga. Om de ligger plant ska de inte staplas på varandra. Det är också viktigt att de inte kommer i kontakt med fett, oljor eller lösningsmedel – som många kanske har i garaget. När man tar hänsyn till allt detta är det få som har tillräckligt stora förråd eller garage för att kunna förvara däcken på rätt sätt. På ett däckhotell, däremot, är förhållandena perfekta för ordentlig lagring av däcken.

2. TIDSBESPARANDE
Hos Superdäck gör vi hela jobbet med däckskiftet och tar hand om däckförvaringen på rätt sätt. Vi tar hand om kontroll och rengöring av däcken och monterar säsongens däck på rätt sätt så att du tryggt kan bege dig ut på vägarna igen.  
 
När det är dags för nästa byte får du också ett meddelande i god tid innan. På så sätt får du ett helt stressfritt förhållande till din bil och kan vara säker på att rätt däck sitter på plats ordentligt inför varje säsong. 

3. KONTROLL AV DÄCKEN
Det är alltid viktigt att kontrollera använda däck både innan de monteras på bilen och innan de läggs undan och lämnas in på däckhotellet. Hos Superdäck kontrolleras däcken regelbundet. I detta ingår kontroll av lufttryck, hållbarhetstid och mönsterdjup. Lufttrycket i däcken mäts också och regleras vid behov.
 
Om däcken har fått eventuella skador får du besked om detta. Om skadorna riskerar att leda till oansvarig körning på vägarna, speciellt på vintern, kan våra återförsäljare komma med ett bra erbjudande om nya däck, som passar perfekt till din bil.

4. RENGÖRING
Det är viktigt att rengöra bildäck på rätt sätt. Med rena däck får du bättre grepp på vägen och stadigare körbalans. Alla har inte den rätta utrustningen som krävs för att tvätta däcken ordentligt. De som har utrustningen kanske inte har erfarenheten eller kunnandet som krävs för att tvätta däck ordentligt och grundligt, utan att skada dem. Andra har helt enkelt inte tid att ta sig an däckrengöringen.
 
På ett däckhotell tas allt detta omhand av folk som verkligen vet vad de håller på med. Superdäcks återförsäljare har mycket lång erfarenhet av både däckskifte och däckförvaring och vet alltid vilka metoder som passar till olika typer av däck.

5. FÖRLÄNGD LIVSLÄNGD  
Att förvara däck fel kan leda till att hållbarheten äventyras. Däck behöver nämligen inte användas för att utsättas för slitage eller skador – det beror på att de inte lagras ordentligt. På Superdäck har vi också skickliga experter som kan bedöma hur slitna däcken är och därmed ge dig tips och göra vad de kan för att förlänga livslängden. 
 
Längre hållbarhet på däcken innebär också att du inte behöver köpa nya så ofta. Det gör att du sparar pengar, vilket lönar sig i det långa loppet. Kontakta din lokala Superdäck-återförsäljare i dag för att höra om det finns plats för dina däck på ett hotell i närheten av dig.